0

Sok szeretettel köszöntöm a CPAC-et, a Kreml hivatalos békepárti konferenciáját!

A magyar szervezők több fontos funkciót is tulajdonítottak a republikánusok Trump-párti szárnyának budapesti rendezvényének, de mind közül a legfontosabb: a béke. Mert a békénél nincs fontosabb. Mert Magyarország békét akar.

A Nyugat nem. A Soros által fizetett globalisták, akik természetüknél fogva, mondhatni virológiai szempontból is mindig csak profitálnak a népek háborúiból, értelemszerűen vérontást akarnak, hiszen a béke árt a háborúnak. Ilyen gonosz cég például a sorosista Blackrock, amelynek van képe beszállni majd Ukrajna újjáépítésébe – és amelynek volt igazgatója a CPAC egyik vendége.

“A Nyugat egyedül katonai erő tekintetében első, de ez csak első látásra jó hír, mivel ez a katonai konfliktusok irányába tereli az eseményeket” – adta közre kérlelheteten logikáját a Béketábor Vezénylő Tábornoka, de dekódoljuk is gyorsan: nem jó hír, hogy a Nyugat katonailag első helyen áll, mert ez óhatatlanul háborúhoz vezet. Ok-okozat.

A NATO-tag Magyarország miniszterelnöke nem kevesebbet állított ezzel a CPAC-en, mint hogy: ha a Nyugat autoriter riválisai, a Tajvant és a délkínai tenger térségét fenyegető kommunista Kína és a nyílt agresszióban utazó, népirtó Oroszország állnának az első helyen, az jót tenne a békének.

Semmi másról nem szól ez az állítólag konzervatív seregszemle: Vlagyimir Putyin barátai és üzletfelei vesznek részt itt egy hosszú hétvégés csapatépítő tréningen. Ennyi, hogy élő klasszikust idézzek.

Ha megnézzük a meghívottak, előadók listáját, világossá válhat, hogy mi köti össze a magyar főcsatlóst az FPÖ vezetőjével (e párt évek óta szerződéses partnere az orosz állampártnak), “békepárti” amerikai republikánusokkal és elemzőkkel, kommentátorokkal, grúz, cseh és arizonai Putyin-pincsikkel, akik szerint a legjobb lenne magára hagyni Ukrajnát. Ez lenne korunk konzervatív üzenete.

Éljen és virágozzék a szoros és megbonthatatlan

Ez az egyetlen szempont, ami engem érdekel a CPAC-ben, meg a nemzetközi konzervatívokban: hogy állnak az ukrán nép szabadságharcához? Megtesznek-e mindent azért, hogy Zelenszkijék hozzájussanak ahhoz a halálos fegyverarzenálhoz, ami ahhoz kell, hogy örökre kifüstöljék a megszállókat a megszállt területekről? Mert igazi béke akkor lesz, ha Putyinék kitakarodnak onnan, az orosz nép pedig pár évtized bűnbánat és gyászmunka után valahol teljesen máshol keresi a nemzeti identitását.

Vagy azt képviselik ezek a derék konzervatívok és önkéntes szolgáik, amit a legvilágosabban Donald Trump fogalmazott meg nemrég: ő bizony hagyta volna, hogy Oroszország elfoglalja Ukrajna egyes részeit. Akkor ugye béke lenne, és nem kéne az amerikai adófizetők pénzét ezekre a senkiháziakra költeni, akiknek van képük “nemzetnek” nevezni magukat, és megzavarni a béke igaz csöndjét azzal, hogy hangosan meghalnak, amikor irtják őket.

Engem itt már semmi más nem érdekel. Ukrajna érdekel.

Civilizációk harca, nem is, a civilizációért, a szabadságért folytatott harc zajlik mellettünk. A klasszikus, kártékony, de általában nem sok vizet zavaró amerikai izolacionalizmusnak semmi létjogosultsága nem maradt. Ha nem a szabad világ vezető ereje (amelynek köszönhetően “a Nyugat katonai erő tekintetében első”, hála az égnek) fogja megsegíteni a mi szabadságunkért is harcoló ukránokat, akkor ki? Becsülöm az EU-t, hogy összekapja magát, de permanens lőszerhiánnyal nem lehet a keleti szövetségeseinket megsegíteni.

Oké, ott van még a woke a CPAC-en. Nekem aztán nem kell magyarázni, mennyire káros a PC, a túltolt gender téma, az “antirasszista” rasszizmus, a transzmánia, a cancel culture, foglalkoztam vele eleget. Az egész szélbalos illiberális hullámot úgy, ahogy van, veszélyesnek tartom, teljesen legitim fellépni ellene.

De ez még semmiképpen nem ok elfogadni azt a package deal-t, hogy akkor ezeknek a cinikus, nihilista, semmilyen konzervatív és/vagy szabadelvű értéket nem valló embereknek a politikáját okénak tartsuk. A balos illiberalizmusnak a jobbos illiberalizmus nem ellenfele, hanem tükre. Családok védelme? A melegek és a pedofilok összekapcsolásával? Az abortusz teljes tiltásával, tehát női jogok lábbal tiprásával?

A kereszténység, a hagyományok védelme? Kirill pátriárka melletti, RT- és Szputnyik-kompatíbilis kiállással, a keresztényüldöző Kínának és a türk államoknak történő szervilis gesztusokkal? Magántulajdon védelme? Ez a republikánusoknál még értelmezhető kategória, a NER-en belül már egyáltalán nem, de ezt előbbiek már nem is akarják tudni.

Hazudnak maguknak, hazudnak másoknak. Mint a CPAC tavalyi sztárvendége, Tucker Carlson, aki a Foxon úgy hirdette Trump hazugságait, hogy magában jól lenézte a volt elnököt.

Fókuszáljunk: nem érdekel, milyen vírusvariánst terjesztek Magyarország jelenlegi miniszterelnöke szerint. Nem érdekel, max röhögök, ha azt hallom tőle, hogy “mi nem akarjuk másnak megmondani, hogyan éljen, mit gondoljon”, vö. “mi soha nem vetemednénk arra”. (Ja, dehogy, csak interjú közben kirakjátok a baloldali újságírónőt a konferenciáról, megalázva saját prominens vendégeteket is).

Az érdekel, hagyjátok-e elpusztulni Ukrajnát. Ezen mérem minden frázisotokat civilizációról, családokról, egyéni szabadságjogokról, közösségről, nemzetről.