0

Augusztus 20-ára írtam egy szabadságpárti alkotmányt a nemzetnek

„A magyarok dolga az, hogy ez a sziget – Magyarország és a magyar kultúra – ne tűnjön el a föld színéről, mert ezt senki más nem tudja fenntartani, ha magyarnak születtél, akkor úgy jöttél a világra, hogy van egy küldetésed” – közölte Miniszterelnök Úr a nemzeti ünnep alkalmából.

Én meg a második és a harmadik kávé között, vadászgépekkel a fejem felett és Erdogan Elnök Úrral egy légtérben, rájöttem, mi a küldetésem: az, hogy írjak egy új, szabadpiaci, individualista alkotmányt. Egyszer már írtam egy ilyet, de sehol nem találom, különben is, eltelt sok év, ideje update-elni.

Tehát. Alkotmány. Nem iPad-en, és nem vonaton készült, úgyhogy viszonylag kevés esély van az elfogadására (másrészt nézzük meg, mi is történt a mostaninak a szerzőjével).

 

1) Magyarország: köztársaság, és így is hívják.

2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom azé, aki megműveli. A kormány kurvára nem teheti azt, amit akar, a fasz kivan az autokráciákkal (itt a későbbiekben némi stilizálásra lehet szükség – SL), nincs több hivatozás az államilag definiált „közjóra”, „nagyobb jóra”, „csendes többségre”, ne szórakozzunk már.

3) A Magyar Köztársaság legfontosabb egysége az Egyén, nincs hatalom, amely megkérdőjelezhetené politikai szuverenitását, gazdasági döntéseit, teljes szólás-, hitéleti és lelkiismereti szabadságát.

4) A szabad Magyarországon a kormányzat nem arra van, hogy önmagamtól megvédjen. Katonaság, rendőrség, igazságszolgáltatás, pár egyéb éjjeliőr funkció, oszt jó napot (ez is talán még kicsit árnyalandó – SL). Az MTVA megszűnik, az áldozatait kárpótlás illeti.

5) Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az élethez és a szabadsághoz, valamint a jog a boldogságra való törekvésre. (Ezt egy szuperhatalomtól schmitteltem, remélem nincs rajta copyright – SL)

6) A Magyar Köztársaságban nincs ingyenebéd. Mindenki elsősorban önmagáért felel, ez a szabadság ára és áldása. Mindenki maga gondoskodik saját egészségügyi és nyugdíjellátásáról, a többségében priváttá vált szolgáltatók és pénztárak rendszerén keresztül.

7) A Magyar Köztársaság az Európai Unió elkötelezett tagja mindaddig, amíg meg nem valósul a balos őrültek által vágyott Európai Egyesült Államok. Onnantól a Magyar Köztársaság automatikusan az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett 51. tagállama (pár ezzel kapcsolatos apró részlet még nyilván letárgyalandó – SL).

8) A Magyar Köztársaság nemzeti ünnepre nem hív meg fasisztoid diktátorokat, és nem repteti feleslegesen a Magyar Honvédség gépeit, nem erre tartjuk őket.

9) A szabad Magyarország nem tesz be a NATO-nak, és önző okokból fegyverzettel is segíti megtámadott szomszéd népek szabadságharcát. A másokat veszélyeztető diktatúrákat időnként NATO-keretben meg kell bombázni, de ha nem NATO-keretben, akkor másképp.

10) A Magyar Köztársaságban nem szociális, hanem szabad piacgazdaság van, az előbb írtuk ugye, hogy mindenki önmagáért felel. Hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár. A kormányzat nem avatkozhat bele a gazdaságba, a piaci folyamatokba, az egyetlen, amit garantálnia kell, az a háborítatlan, szabad versenyhelyzet és a maradék állami vállalatok mihamarábbi privatizációja. A mindenkori kormányfő teljes mispohéja és egyéb networkjei ki vannak zárva a közbeszerzésekből, nem is értem, hogy tűrtük eddig (jó, a szöveg még átfésülendő – SL).

+1) A Magyar Köztársaságban a klíma változására hivatkozva nem vezethetők be kommunista gazdasági intézkedések.

Most pedig kérem, tartsunk egy egyperces néma megemlékezést a NER, valamint szintén illiberális ellenzékének egyre nyomasztóbb elviselhetetlenségéről.