0

A Mérce újabb vérvádja: a gázai palesztin tömegsírok legendája

“Miközben tömegsírokat tárnak fel Gázában, a rendőri erőszak csak nagyobb lendületet adott a diáktüntetéseknek az USA-ban” – ezzel a címmel számolt be az amerikai campusokon dúló zsidóellenes kultúrharc aktuális állásáról a Mérce című baloldali antiszemita lap, örömét fejezve ki tehát afölött, hogy egy hazug keretezésű sztori és a nyilván teljesen indokolatlan rendőri fellépés jól fellendíti a zsidóellenes atrocitásokkal tarkított Hamász-párti megmozdulásokat.

“Az Al Jazeera után a New York Times és a CNN is beszámolt róla április 23-án, illetve az ENSZ is megerősítette, hogy mintegy 300 holttestet fedeztek fel tömegsírokban a még üzemelő palesztin civil mentőalakulatok a Gázai övezetben, két kórház mellett” – idézi fel a szerző, Tóth Csaba Tibor, gyorsan elismerve, hogy a tömegsírokat maguk a palesztinok ásták január-februárban.

Innentől azonban már a Hamász narratíváját tolja: a hán júniszi kórházban csak 150 holttestet ástak el, de 392-t találtak (pár napja még 200-at mondtak), és a gázavárosi tömegsírokban is találtak plusz holttesteket, köztük néhányat “hátul összekötött kézzel és ruha nélkül”, idézi az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának bármi bizonyíték nélkül vádaskodó szóvivőjét.

De ha szóvivő asszony prezentálja is a bizonyítékokat hátul összekötött kezű holttestekről, tehát nemzetközi jogot sértő kivégzésekről, akkor még mindig igazolnia kéne, hogy mindez az IDF kontójára írható.

Mire az olvasó idáig jut, a következőket tudja meg tehát az ügyről: a január-februári ostrom idején megölt palesztinokat érthető módon gyorsan el akarták temetni, ezért tömegsírokba rakták őket, az izraeli hadseregnek azonban ez nem volt elég: összekötött kezű és meztelen hullákat pakolt még utólag, nagy titokban a sírokba, hogy egész biztosan megtalálják háborús bűneinek minden nyomát.

A palesztinok most nagy meglepetésre megtalálták azokat a tömegsírokat, amiket ők ástak az év elején:

Palestinians dig mass grave inside Nasser hospital complex

The head of Nasser Hospital in Khan Younis said 150 bodies were buried in the yard of the hospital after they started to decompose in the mortuary. ” Subscribe to NBC News: https://www.youtube.com/user/NBCNews NBC News Digital is a collection of innovative and powerful news brands that deliver compelling, diverse and engaging news stories.

Jó, a Mérce itt tényleg a mainstream média egyoldalú és hazug meseszövését követi, kritikátlanul átvéve a Hamász mint hírforrás adatait, szempontjait. Hasonló vérvádnak bizonyult az Al-Ahli Arabi kórház emlékezetes izraeli lebombázása is, 500 halottal – amiből végül lett egy eltévedt palesztin rakéta egy tucat halottal, a kórház parkolójában. Abban azonban a Mérce különbözik a többi laptól, pláne itthon, hogy radikális baloldali olvasótáborát évek óta a zsidó állam gyűlöletére, a Hamász terrorjának igazolására, normalizálására kondicionálja – ez a történet is erről szól.

Az iszlamista terrorszervezet és az Al-Jazeera először még az izraeli hadsereget vádolta a Hán Júniszban és Gázavárosban talált tömegsírok létrehozásával, majd amikor kiderült (lásd pl. a GeoConfirmed független geolokációs elemzőinek megerősítését) hogy az állítás tarthatatlan, hiszen azokat maguk a palesztinok ásták, és erről számos felvétel tanúskodik, a vádat gyorsan a megtalált “mártírok” nagyobb számára és állítólagos állapotára alapozták.

Bizonyíték nincs, az viszont tény, hogy a palesztinok a szóban forgó sírokat január 25. és február 3. között ásták, az IDF pedig február 15-én foglalta el a hán júniszi Nasszer kórházat.

Az izraeli hadsereg állítja: izraeli túszok után kutatva feltártak ugyan tömegsírokat, de amikor nem találtak, visszahelyeztek minden holttestet az eredeti helyére. (Mindkét kórház ugyanis Hamász-bázisként is működött, a földalatti helyiségek a túszok börtöneiként szolgáltak.) Hozzátették, hogy az IDF nem foglalkozik a Gázai övezetben megölt palesztinok holttesteivel. Az ostromállapot alatt álló palesztin kórházak döntési helyzetéről pedig a GeoConformed ezt írja:

“Az iszlám temetkezési szokások szerint a muszlimoktól általában elvárják, hogy halottaikat a lehető leghamarabb, gyakran 24 órán belül eltemessék. Ez megmagyarázza, hogy a kórházak miért döntöttek úgy, hogy a temetést a saját területükön végzik el, azzal a szándékkal, hogy egy későbbi, biztonságosabb időpontban megfelelő temetést biztosítanak. Az újratemetés ismert gyakorlat konfliktushelyzetekben. Összességében az elhunytak kórházi vagy közeli területen történő eltemetésére vonatkozó döntés valószínűleg pragmatikus volt, amelyet a biztonság és a vallási temetkezési szokások, nem pedig rosszindulatú szándék vezérelt.”

Antiszemita hullám a campusokon: évek óta készülődik az, amit most látunk

Az Izraelt ismét, ezúttal implicit módon háborús bűnökkel vádoló Mércénél azonban teljes joggal feltételezhetjük a rosszindulatú szándékot. Az amerikai egyetemi megmozdulások zsidóellenes jellegének bagatellizálása teljesen logikusan illeszkedik abba a képbe, amely az október 7-i támadást és pogromot azzal mentegeti (az elkövető ismét Tóth Csaba Tibor), hogy a hamászosok csak az "izraeli katonai támadások és katonai terror hű mását próbálják létrehozni", a terrortámadás "szinte tükörkép-válasz mindarra, amit a palesztin civilek az izraeli hadsereg hadműveletei során nap mint nap átélnek."

A Mérce természetesen "apartheid", "kolonialista", "rasszista", "faji" államnak tartja Izraelt, "vannak a zsidó »felsőbbrendű emberek«, és vannak a másodrendű arabok", "mi pedig nem tudunk támogatni olyan államot, amely a »zsidók állama« csupán, nem a területén élő összes emberé." Az uszító lap évekkel korábban azt is felvetette, hogy "a holokauszt emlékezetének nem szabad zsidó jellegűnek lennie, hanem univerzális értékeket kell képviselnie."

A hazai baloldali-liberális tábort mindez nem érdekli, csak akkor csapna patáliát, ha mindez pl. a Mi Hazánktól jönne. Jó, hát balosok, kicsit talán túllőnek a célon, de azért jót akarnak. Nem, nem akarnak jót. Az új fasizmus balról jön.